Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، در مورد بلک فرایدی (black fraiday)، اما ممکن است بسیاری در ایران با این اصطلاح آشنا نباشند. بلک فرایدی یا همان جمعه سیاه حراجی است، که سالی یک بار در بسیاری از کشورهای دنیا برگذار می شود. در این روز که مصادف با 23 نوامبر به تاریخ میلادی مطابق با 2 آذر ماه می باشد، بسیاری از فروشگاه ها در سراسر دنیا تخفیف های بسیار زیادی بر روی انواع محصولات خود می گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاهش قیمت ها فقط محدود به محصولات لباس و پوشاک نیست، در بلک فرایدی فروش ویژه روی وسایلی چون لوازم الکترونیکی، لوازم آرایشی و خانگی هم وجود دارد،  اما خرید عمده محصولات به جز پوشاک شاید تفاوت چندانی با دیگر روز های سال نداشته باشد.

این تخفیف ها در جمعه سیاه به علت آمده سازی مردم و پیشواز برای سال جدید میلادی و جشن سال نو است. در بیشتر کشورها مانند اغلب کشورهای اروپا و آمریکا جمعه سیاه به اولین جمعه که پس از عید شکر گزاری می باشد، گفته می شود. اگرچه بعضی از افراد به روز بعد از روز شکرگزاری و قبل از کریسمس یا سال نو بلک فرایدی می گویند. امسال(2021) بلک فرایدی روز 26 نوامبر یا 5 آذر می باشد.

استقبال و محبوبیت عمومی بلک فرایدی در بین مردم

به علت اینکه در سایر شهر ها به جز استانبول، جمعه سیاه فقط یک روز می باشد، جمعیت بسیار زیادی در فروشگاه ها و مغازه جمع می شوند. در سال های اخیر برای ورود به اغلب فروشگاه های بزرگ و مهم ساعت ها باید در صف انتظار صبر کرد. برای آماده شدن برای سال نو بسیاری از مدیران شرکت ها در این روز به راحتی اجازه مرخصی و استفاده از بلک فرایدی را به کارمندان خود می دهند. با همه اوصاف و محبوبیت، این روز در تاریخ کشورها یک تعطیل رسمی به شمار نمی رود. بلک فرایدی یکی از روزهای محبوب سال برای سنین مختلف حساب می شود. این کار نخستین بار در آمریکای شمالی انجام شد و سپس کشورهای دیگر نیز از انجام این ایده استقبال نمودند. بسیاری از فروشگاه ها از ساعت های بسیار زود، قبل از طلوع آفتاب، شروع به کار می کنند.

تاریخچه بلک فرایدی

جمعه سیاه برای نخستین بار در سال 1869 به رسوایی در بازار طلا اطلاق شد. در ان زمان دو نفر به ناام های جی گولد و جیمز فیسک با خرید کردن مقداری بسیاری طلا یا قیمت پایین انحصار این محصول را به دست گرفتند. بااین کار قیمت طلا ابتدا 20 درصد و در نهایت 50 درصد کاهش یافت. برخلاف پیشینه جمعه سیاه، امروزه مناسبت محبوبی میام عامه افراد می باشد.


این نام بعد از دهه 1980 توسط عامه مردم استفاده شده است.


چرا این روز بلک فرایدی نامیده شده است؟

زمان های گذشته، در رشته حسابداری رنگ قرمز نماد سود و رنگ سیاه نماد زیان بر روی محصولات بوده است. روز جمعه سیاه فرصتی می باشد تا مغازه ها و فروشگاه ها با رنگ قرمز، با فروش زیاد بسیاری محصولات خود با کمک تخفیف ها تبدیل به رنگ سیاه بشوند. فروش در این روز گاها با فروش با مجموع فروش در سال یکی باشد.


بلک فرایدی در کشور ترکیه

اما بلک فرایدی در ترکیه با سایر کشورها دارای تفاوت می باشد. در شهرهای استانبول، ازمیر و آنکارا این روز بیشتر از سایر شهر های ترکیه محبوبیت داشته اما این علاقه بی علت نیست. در چندین شهر در ترکیه جمعه سیاه فقط به یک روز محدود نمی شود و به مدت یک هفته ادامه دارد. بلک فرایدی در این شهر در اغلب مغازه ها همانند بقیه شهرهای دیگر در دنیا از 23 نوامبر شروع می شود، اما ممکن است بعضی از فروشگاه ها این تخفیف ها را ار 21 ام شروع کنند. این طولانی بودن تنها تفاوت بلک فرایدی در استانبول با سایر شهرها و کشورها نیست. فرق دوم با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی ادامه داشتن قیمت پایین و تخفیف ها بعد از این یک هفته نیز می باشد. به علت طولانی تر بودن زمان تخفیف ها جمعیت افراد مراجعه کننده به فروشگاه ها در هر روز کمتر از سایر کشور ها است. با این حال بسیاری از مغازه ها به صورت شبانه روزی آماده خدمات دهی به خریداران هستند. تخفیف ها در هفته بلک فرایدی در استانبول از 50 تا 70 درصد بر روی قیمت کالاها متفاوت می باشد. باید توجه داشت که بعد از گذشت این یک هفته میزان تخفیف ها بر روی کالاها در استانبول به 20 تا 30 درصد کاهش می یابد. حتی لباس های برندهای مارک و محبوب نیز از این قاعده در هفته جمعه سیاه مستثنی نیستند. با وجود ادامه داشتن تخفیف ها به مدت یک هفته بسیاری از کالاهای محبوب در همان روز اول به فروش می رسند. بسیاری از فروشگاه ها علاوه بر خرید حضوری، به صورت آنلاین و با اپلیکیشن نیز محصولات خود را به فروش می رسانند. می توان برای صرفه جویی در زمان و اطمینان از تمام نشدن محصولات از خرید اینترنتی اجناس استفاده کرد.


همانطور که اشاره شد بلک فرایدی روز پس از عید شکرگذاری است و شاید علت تفاوت این جمعه با سایر شهرها در اروپا و آمریکا تفاوت دین مردم این کشور با سایر کشورهای دیگر باشد.


اگر قصد مسافرت به ترکیه را دارید، بهترین زمان برای گردشگری هفته بلک فرایدی در استانبول است. در صورت مسافرت به ترکیه در این تاریخ می توان از مراکز خریدی مانند مرکز خرید کانیون استانبول و مرکز خرید زورلو سنتر دیدن کرد. در کنار امکان خرید انواع وسایل و محصولات با هزینه بسیار پایین در این زمان می توان از دیدنی های استانبول و جاهای دیدنی آنتالیا نیز مانند غار موزه کارائین، کاله ایچی، آبشار دودن، آکواریوم آنتالیا، شهر باستانی ترمسوس، ایا صوفیه، قصر توپ کافی، روملی حصار و برج گاتالا بازدید کنید. به علت هفته جمعه سیاه تورها به این شهرها از محبوبیت بیشتری برخوردار است و برای رزرو آن ها باید زودتر اقدام نمود و با نزدیک شدن به این زمان پیدا کردن تورها کار سختی باشد. 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بلک فرایدی ترکیه جمعه سیاه استانبول آنکارا مسافرت به ترکیه بلک فرایدی فروشگاه ها سایر کشورها جمعه سیاه تخفیف ها سایر شهر یک هفته بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ توسعه هوش مصنوعی در سال های اخیر با سرعت زیادی انجام شده است و این روزها به کمک این فناوری می توان تقریبا تمام فعالیت های روزانه و حتی برخی از مشاغل که  انجام آن‌ها به صورت دستی زمان زیادی نیاز داشت را در کسری از ثانیه انجام داد. اما این فناوری در کنار تمام فوایدی که دارد در صورت از کنترل خارج شدن یا مورد سوء استفاده گرفتن توسط برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد فاجعه شود تا حدی که ایلان ماسک مالک تسلا و اسپیس ایکس این فناوری را خطرناک‌تر از بمب اتمی اعلام کرده است.

همزمان با روند توسعه هوش مصنوعی در جهان کشورها نیز برای حفظ امنیت فضای سایبری خود تصمیم به وضع قوانین خاصی برای هوش مصنوعی گرفتند؛ از آنجایی که اکثر این قوانین در اوایل راه اندازی فناوری هوش مصنوعی تصویب شده بود و با توجه به پیشرفت این فناوری بسیاری از قوانین اثرگذاری لازم را نداشت، برخی از کشورها تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای این فناوری گرفتند.

ایتالیا

چند روز پیش بود که دولت ایتالیا اعلام کرد مجازات سوء استفاده از هوش مصنوعی در این کشور سنگین‌تر خواهد شد. بر اساس پیش نویس لایحه قانون جدید این کشور، دولت ایتالیا در حال بررسی برای بالا بردن مجازات جرائم سایبری به خصوص روی هوش مصنوعی است.

در این پیش نویس اعلام شده مجازات‌هایی برای تقلب در بازار با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و مستقیما اعلام شده از این فناوری برای پولشویی نیز دارای مجازات بسیار سنگینی است. همچنین در لایحه گفته شده جریمه‌هایی برای نقض قانون کپی رایت با کمک هوش مصنوعی تعیین و تا ۳ سال حبس برای مجرمانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک استفاده کنند، مشخص شده است.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا همواره دغدغه مدیریت و کنترل هوش مصنوعی را داشته و چندین بار قوانین به خصوصی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به تازگی نیز این اتحادیه قوانین جدیدی را برای کنترل هوش مصنوعی به تصویب رسانده است که شامل شفافیت سیستم‌های هوش مصنوعی، مدیریت هوش مصنوعی پرخطر، محدودیت‌های کاربردی هوش مصنوعی، محدودیت در نظارت بیومتریک و محدودیت در نظارت بیومتریک از جمله بندهای آن است.

اتحادیه اروپا در این قانون به طور مستقیم مشخص کرده که توسعه دهندگان هوش مصنوعی باید اطلاعات واضح از نحوه فعالیت هوش مصنوعی طراحی شده توسط آنان را به اتحادیه اروپا ارائه دهند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در قوانین جدید خود لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت هوش مصنوعی را اعلام کرده و برخی از هوش مصنوعی ها را با عنوان پرخطر نام گذاری خواهد کرد که به این ترتیب نظارت بر آن ها چند برابر خواهد شد.

سازمان ملل

نگرانی درباره فناوری هوش مصنوعی به سازمان ملل هم رسده و این سازمان در اوایل فروردین ماه سال جاری قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده و محبوبیت این قطعنامه تا حدی بود که سازمان ملل بدون رای گیری آن را به تصویب رساند و 120 کشور عضو سازمان ملل از این قطعنامه حمایت کردند.

بر اساس قطعنامه به تصویب رسیده در سازمان ملل، از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر کشورها خواسته شده است که از استفاده ازهوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بین‌المللی حقوق بشری خودداری کنند. به‌عبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز دنبال و از آن محافظت شود.

انگلستان

انگلیس به طور مستقیم قوانین جدیدی را برای مدیریت هوش مصنوعی به تصویب نرسانده است اما بر اساس اعلام موسسه تحقیقات سیاست عمومی این کشور حدود 11 درصد از وظایف کارکنان انگلستانی توسط هوش مصنوعی انجام می شود و در صورت ادامه استفاده از هوش مصنوعی با همین رویه، احتمال افزایش این رقم تا 60 درصد وجود خواهد داشت و به این ترتیب حدود 8 میلیون شغل در خطر نابودی قرار خواهند گرفت. به این ترتیب دولت انگلستان به طور جدی به دنبال وضع قوانین سختگیرانه ای برای کنترل هوش مصنوعی در کشور خود است.

چین

کشور چین یکی از کشورهای پیشتاز در زمینه تدوین قانون برای هوش مصنوعی بوده و همواره سعی کرده اتس با بروزرسانی قوانین این حوزه قوانین خود را نیز بروز کند. در حال حاضر در کشور چین  هوش مصنوعی مولد، براساس الگوریتم‌هایی که می‌توانند برای تولید محتوای جدید از جمله صوت، کد، تصویر، متن، شبیه‌سازی و ویدیو استفاده شوند، توصیف شده است.

دولت چین معتقد است پیشرفت‌های فناوری در این حوزه می‌تواند نحوه اندیشه مردم درباره تولید محتوا را شدیداً تغییر دهد و برای این صنعت نیز قوانین خاصی را مدنظر خود قرار داده که هنوز به طور رسمی منتشر نشده است اما برخی منتقدان ایم حوزه بر این باورند که قوانین چین بسیار سختگیرانه خواهد بود و در برخی موارد استفاده از هوش مصنوعی خطرناک در این کشور را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

آمریکا

در آمریکا نیز خطرات از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی وجود دارد و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.

دونلان نیز افزود: این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارق‌العاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.

انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسه‌ها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکت‌های مشابهی با سایر کشور‌ها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.

کلام پایانی

به طور کلی تمام کشورهای جهان از خطرات هوش مصنوعی اطلاع دارند و تقریبا تمام آن ها در این حوزه قانون گذاری کرده‌اند ای خداقل با تصویب لایحه هایی تا زمان تصویب قانون این فناوری را تحت کنترل قرار داده‌اند؛ اما در کشور ما تاکنون مصوبه یا قانونی منتشر نشده است و مشخص نیست متولیان این حوزه یعنی شورای عالی فضای مجازی چه زمانی قصد ورود و مدیریت توسعه این فناوری را خواهد داشت.

بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیست که بتوان پس از گستردگی استفاده در میان کاربران روی آن مدیریت داشت و باید پیش از همه گیر شدن استفاده از آن وضعیت این فناوری را مشخص کرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • گزارش فرایدی نایت اسمکدان 26 آوریل؛ نیش دوست از نیش عقرب بدتر است/ اخبار WWE
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • روز دوم نوبت اول کنکور ۱۴۰۳/ تفاوت جالب میان داوطلبان زن و مرد؛ این رشته کمترین داوطلب را دارد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد